Son Haberler

Afrika safarisi

Geçen sefer yaptığımız renkli pirinçleri, bu kez de değişik bir şekilde değerlendirelim istedik. Sonu yine doldur-boşalt olsa da, tema ile ilgili ön hazırlıkta birçok şeyin dramasını yaptık. Hadi, birlikte öğrenelim:


Malzemeler:
su görüntüsü verebilecek herhangi bir nesne ( mavi poşet, oyun hamuru, renkli kağıt, grapon.. vs )
vahşi hayvan figürleri ( artık hemen hemen her yerde var )
renkli pirinç
figür ağaç, yemek kabı vs




Tüm malzemeleri gönlünüzce yerleştirdikten sonra, Kerem' e sundum. Şaşkınlıkla baktı. Pirinçleri bu şekilde heba etmiş olmam! hoşuna gitmedi başta. Doğru ya, ne gerek vardı böyle şeylere. Nasılsa doldur- boşalt olmayacak mıydı sonu?   

Derken kitabımızı çıkardık. Epey bir sohbet ettik hayvanlar hakkında. Kimin boynu çok uzun, kimin dişleri sivri, kimi çizgili... Dikkatlice inceledi, sesleri çıkarmaya çalıştı. Bu kez hazırladığım oyuna dönmek için kendisi heveslendi.


Kaplanın çok susadığına karar verdiği için su içirdi, sonra diğerlerine de. Fil yemeğini yedi. zürafa yaprakları kemirdi. Safaride her şey bolluk maşallah!







Eee, karınları tok, altları pak. İşimiz bittiğine göre alışılageldik son...En sevdiğimiz bölüm. İtiraf etmeliyim ki benim de en çok sevdiğim bölümlerden...


Evdeki hayvanları ayırarak yapılan gruplandırma çalışması ( vahşi hayvanlar, çiftlik hayvanları..vb gibi )  sesleri taklit ederek ve hayvanları yakından tanıyıp konuşturarak yapılan drama çalışması yanımıza kalan artılardan sadece bir kaçı. Hayvanların ihtiyaçlarını gidermesi için gösterdiği çabanın ise, alt bellekte sorumluluk bilincimizi uyardığını düşünüyorum.

Pirinçlerimizi tepe tepe kullanmaya devam! 








0 Yorum Yaz “Afrika safarisi