Son Haberler

Bantta top yakalamaca

Kolay ve herkesin evinde bulunan malzemelerle oynanan oyunlar devam ediyor. Benim gibi tembel işi aktivite arayanlar var ise, işte adres tam da burası:) 


Malzemeler:
Koli bandı ( rengi farketmez, bizimki şeffaftı )
Plastik toplar ( ya da hafif herhangi bir tür top )


Bantımızı kapıya istediğimiz şekilde karşılıklı olarak yapıştırdık. Kerem paşam, ne oynayacağını bir türlü kestiremedi, sürekli bu bantların ne işe yarayacağını sorup durdu. Bant işlemini sağlam yapmakta fayda var, topları attıkça çıkabilir.


Topları atmaya uzak mesafeden başlayan kahramanımız, isabet ettiremeyince, mesafeyi azalta azalta kapının dibine yanaştı. Toplar hedefe ulaştıkça mesafeyi tekrar açtı. Banta yapıştıkça hoşuna gitti.






Toplar az kalınca, başka bir stil denemesi yaparak, oyunu noktaladı. Elleriyle tek tek ulaşabildiği yerlere yapıştırdı topları. 


Abi oynarken, küçük de boş durmadı tabi. Onun boyunun hizasına denk gelen yere yapıştırdığım banta kendisi top yapıştırdı, uzakta olanlara uzanmaya çalıştı. Bol renk, top ve yapışkan... Her yaştan çocuğun hoşuna gider ne de olsa değil mi?




Özellikle Kaba motor ve ince motor becerilerini destekleyen, fiziksel güçlüklere çözüm üretme, sabrederek uğraşmasına fırsat tanıyan bol hareketli bir oyun. Dikkat süresini uzatmaya ve konsantrasyon becerisini desteklemeye yardımcı . Oyun sonunda deşarj olmak da cabasi. Daha ne olsun!





0 Yorum Yaz “Bantta top yakalamaca