Son Haberler

Yaz mevsimi duyu çorbası

Her zamanki gibi, en iyi arkadaşım doğa diyerek yollara düşeceğiz. Yine kirlenip, yine çok eğleneceğiz. Şimdi minik, becerikli elleri çalıştırma zamanı. Şefin spesiyali:


Malzemeler:
boş kap
çeşitli yaprak çiçek tohum..vb
su







Junior Kağan ile birlikte, sokağımızda ufak bir gezintiye çıkarak başladık işe. Gözümüze ilginç görünen, farklı gördüğümüz doğa malzemelerini, elimizde taşıdığımız kaba ekledik. Bu bazen bir yaprak oldu, bazen çiçek, bazense tohum. Selam vermediğimiz ağaç kalmadı. İğde, çam, erik, sarmaşık... Çiçekleri inceledi ve kokladı yine kaba atarken. 

Gezerken sürekli sordu, bu ne, bundan da alayım mı...vs  İstediğini yapmasında serbest olunca kafasına göre doldurdu elindekini. İşimiz bitince, hala tam olarak ne yapacağını anlamasa da, annem çıldırmış olmalı bakışlarıyla bahçemize geri döndük.






Büyük şef malzemeleri kaba boşaltırken, malzemeden çalan çırağımız abisinin çorba için topladığı erikleri kapıp yemeye başladı bile. Usta şefin kolay yetişmediğini bize göstermek isteyen şefimiz, malzemelerini koklamayı ihmal etmedi.






Şimdi sıra yemeğin kıvamında. Kıvam önemli!









Ne kadar şanslıyım ki ilk ve tek müşteri bendim:) Tabak tabak çorba içme şansını elde ettim usta şefin ellerinden. Üstelik ben kocaman biri olduğum için! bana torpil de yaptığını söyledi, ne lütuf ama!



Çırağımız ise, işine öyle bir sahip çıktı ki, eli kolu yemek içinde, can hıraş yemek yapıyor. Biraz ortalığı karıştıran çırak, şefinden azarı işitse de kaşığı elinden bırakmadı.



 Örnek usta- çırak ilişkisi. İşte arzuladığımız muhabbet! Bir elin nesi, iki elin sesi...




                                           

Malzemeleri toplarken sohbet etme, ederken aynı zamanda konuşma becerisini ve dağarcığını geliştirme, gündelik hayata dair pratik yapma ( sofra sunumu, ikram etme, paylaşma ) konusundaki becerilerimizi geliştirdik. Birlikte geçirilen zaman sayesinde, özgüven gelişimi yanı sıra, aramızdaki karşılıklı güven duygusunu pekiştirmiş olduk. Kardeş ile birlikte oynanacak ise, dışarıdan bakıldığında çok interaktif görünmese de kardeşlik bağlarını derinden bağlayan güzel bir aktivite olacaktır. Duyularını kullanarak keşfetme fırsatı sunan, kalıpları olmayan, eğlenceli oyunlardan biri daha. 


Minik şefler kolay yetişmiyor!








0 Yorum Yaz “Yaz mevsimi duyu çorbası