Son Haberler

Yeni doğan - Bebek Alışverişi Listesi-3 ( TEKSTİL )

Listemizin devamı--->


Bebek için :

Bence, giyim malzemelerinin en kaliteli ve kullanışlı markaları: Mothercare, F&F ( kipa ), Chicco, Aziz bebe. Yıka yıka giydirin, diğerleri gibi ilk yıkamada renk atmaz, ağzı gözü bir tarafa kaymaz.

Mothercare' e göre konuşacak olursak,
*tiny baby ( düşük kilolu, prematüre bebekler için )
*new baby ( yeni doğan, iki üç haftaya kadar )
*0-3 ay... böyle gidiyor.

- 3-5 tane New baby tulum. 3, 5, 7 li setler halinde satılıyor, bir iki paket yeterli olur. Kendinden eldivenli ve patikli olsun, ayrıca eldiven almayın. Zaten alsanız da, eldiven elde hiç durmuyor. Bebeği bunaltmadan ya da uyuyorsa uyandırmadan soyup giydirmek için ideal. 

- 3  tane new baby uzun kollu alttan çıtçıtlı body. Body, tulumun içine giyileceği için, düz renklerde almakta fayda var. Desenli olur ise tulumun altında çirkin bir görüntü oluşturuyor. Tulumları istediğiniz desende alabilirsiniz.( mevsim yaz ise zaten tek kat giyeceği için, dilediğinizi alırsınız ) Newbaby lere çok fazla yükleme yapmayın, çok çabuk büyüyorlar. Hem hepsi kirlense bile 0-3 aylık olanlardan giydirebilirsiniz, o kadar da büyük gelmeyecektir.

- 5-7 tane 0-3  ay tulum. Havaya göre, neredeyse haziran başına kadar kadar tulum giyecek, sayıyı ona göre belirleyebilirsiniz.

- 3-5 tane 0-3 ay uzun kollu alttan çıtçıtlı body. 

3-4 adet ayaklı beli bol pijama altları (penye- kadife) 

- 5-6 tane çorap. Üst üste çorap giydirmektense, çok soğuklarda havlu kalın çoraplar iyi olur. 3 tane havlu, 3 tane ince çorap yeter

- 2 tane bere. Çok fazla özenip de fazla sayıda şapka almayın. Tamam, kabul, çok sevimliler ama kafaları yeni yeni şekillenirken çok sıkmayan iki adet yeterli olur. Zaten muhtemelen ya dışarı çıkarken ya da banyo sonraları bir kaç saat kullanacaksınız.

- 2-3 tane yelek. Olabildiğince geniş yakalı olursa iyi olur, ağzına giriyor. Hele fermuarlı hiçbir şey almayın, boynunu kesiyor, tam kapatmasanız da bir anlamı kalmıyor.

- 2 tane 100x100 kalın polar battaniye ( yatakta uyurken üstüne örtmek veya dışarı çıkarken kundak üstü yapmak için )

5-6 tane çeşitli boylarda penye battaniye.( kundak için ) Sık sık kustukları için lazım. Hazır kundaklar da çok pratik, ben kullanmadım ama şunun gibi;


- Minik önlük, ağzından geri gelen fazla sütler ve kusmalar için

- Ağız bezi. Artık tüm bebek marketlerinde var, hem de çok uygun fiyata. İki adet 5li alabilirsiniz. Ağzından akan süt silinecek, kusmuk temizlenecek, burun silinecek vs. herşeye lazım. Ayrıca mermerşahi (ince tülbent) bezlerden gaz çıkarırken omuza koymak için 3 adet.


- Sarı tülbent, sarılık için, annelere danışınız:D 



** Yeni doğan 10 lu 20 li takımlardan heves ettiyseniz bir tane almanız yeterli.  Tek olarak tulum, body vs almanız her açıdan daha makul olur, takımlarım çoğu parçası kullanılmıyor. Göbeği düşene kadar, ikili takımlardan giydirmek zaten içinize sinmeyecek. İçinden çıkan patikli eşofmanı göbeğin üstüne çekseniz ayrı dert, altında kalsa ayrı dert. Çıtçıtlı body + boydan çıtçıtlı tulum ikilisi en iyisi o yüzden. 


Anne için :

Gecelik / eşofman: Sezeryan doğum ise gecelik, normal doğum ise eşofman seçilebilir. Malum, eşofman sezeryan dikişini rahatsız edebilir. Doğum öncesinde, hastanenin arkası çıtçıtlı geceliklerinden giydirecekler, bunun için ekstra gecelik almayı düşünmeyin.Ben eşofman tercih ettim, daha derli toplu oluyor. Eğer gecelik kullanacaksanız altına iki adet termal tayt almakta fayda var. Ayakları sıcak tutmak lazım.

Emzirme atleti: Emzirme sütyenindense atleti daha iyi. Hem belinizi göbeğinizi sıcak tutar, hem emzirirken oranız buranız açılmaz. Krem ya da siyah renk alın. Meme ucuna sürülen kremler ya da akan süt beyazlarda leke yapıyor çirkin görünüyor. Bol bol alın, önünüzdeki iki sene bunlardan giyeceksiniz:) 

Yüksek belli külot: 5-6 adet. Sezaryen olduysa diğerleri tam dikiş yerine geliyor. Korse gibi dar olanları, ancak normal doğum yaptıysanız tercih edilebilecek bir şey

Su geçirmez yatak koruyucu: Doğuma yakın ihmal etmeyin, her an her şey olabilir.

Ped: En büyük boy ped. Bir paket. Doğum sonrası için

Terlik

Çorap

Saç bandı

Ayrıca hastaneye giderken,

Kağıt havlu
Kolonya
Fotoğraf makinası
Bebek çikolatası
Kapı süsü ( hastanenin yok ise )
Huyluysanız çarşaf yastık kılıfı
çay kaşığı, plastik kaşık-çatal, tabak, bardak
Diş macunu - diş fırçası


Önceki listeler için --->

YENI DOĞAN - BEBEK ALIŞVERIŞI LISTESI-1 ( BÜYÜK EŞYA )

YENI DOĞAN - BEBEK ALIŞVERIŞI LISTESI-2 ( HİJYEN VE BAKIM )

Yeni doğan - Bebek Alışverişi Listesi-3 ( TEKSTİL )




0 Yorum Yaz “Yeni doğan - Bebek Alışverişi Listesi-3 ( TEKSTİL )