Son Haberler

Folyo Boyama

Artık hepimizin bildiği parmak boyasını, bu kez buruşturulup tekrar açılmış alüminyum folyo kağıdı üzerinde denemek istedik. Klasik boyamaya farklılık katmak hem de folyonun dokusunu dokunarak  duyuları harekete geçirme açısından ilginç ve eğlenceli bir deneyim oldu. Daha ziyade Kerem için düşünülmüş ama J. Kağan' ın çok daha fazla hoşuna giden bir çalışma oldu. Çok güldük, çok eğlendik. Siz de katılmaz mısınız?



Malzemeler:
Alüminyum folyo
Parmak Boyası
Yaprak, çiçek, boncuk, sim vs... ( olmasa da olur )

Alüminyum folyoyu çalışma masanızın ebatından biraz daha büyükçe kopartıp buruşturun ve yırtmadan tekrar açın. Yırtılırsa da çok önemsemeyin, buruşuklukların arasında kamufle edin:) Masaya iyice bantlayın. Çocuklar malzemenin neyin nesi olduğunu inceleyedursun, o arada parmak boyalarını açın ve önlükleri giydirin. Epeyce kirli bir çalışma olacağına emin olabilirsiniz!


Ben direkt olarak J. Kağan' ın boyayı ağzına götürebileceğini hesap etmediğim için, etkinlik başlar başlamaz boyayı elinden almak zorunda kaldım. Kerem ise kirlenme korkusundan dolayı olsa gerek, beni şaşırtarak boyaya parmaklarını sürmekten çekindi bu kez. Etkinliğe ara verdik.




Eee. Eğlencemizi sona mı erdirecektik? Tabi ki de hayır. Her şeyi bilen kadında çareler tükenmez! Hemen ev yapımı yoğurt içine gıda boyası kattım ve J. Kağan' a sundum. Abimiz de aynısından istedi. Böylece çalışma yoğurt boyaya döndü. Ama ne eğlence!


İlk aşama olarak, tutması kolay olan plastik fincan şeklinde bir kaba koyduğum yoğurt boyanın içine daldırdı elini.


İkinci aşama: dokusunu kavramaya çalıştı


 ve mutlu son: tadına baktı. Mmmh.

J. Kağan eğlenedursun, Büyük abinin titizliği tuttu. Boyaya dokunmaktan pek haz etmedi yine. Gözü sürekli Kağan' ın eğlencesindeydi.




Bu şekilde yemesine izin verdiğimden mi, yoksa Kağan' ın eğlencesini görüp de aynısını yaşamak istediğinden mi bilinmez, büyük üstad da aynı boyadan istedi. Üstelik bu kez günlerdir yalvardığı yeni boyayı açmıştık ama yine de diğeri daha cazip geldi işte! Anneler emirlere amade. Koşa koşa hazırlandı boyalar tabiki de. Aradığı buymuş meğer!





Gözleri ışıldadı bizim ev yapımı boyaları görünce. Yaratıcılık bu ya. ben boyama yapacak diye düşlerken o renkleri üst üste dökerek sos yapmayı tercih etti. E benim düşündüğümü yapacak değildi elbette! Bu da benim çok hoşuma gitti. İyice boyayıp hevesini aldıktan sonra, bahçemizdeki asma yapraklarını boyaya daldırıp eserimizi renklendirdik.

J. Kağan içinse eğlence son gaz devam etti. Mutlaka tekrar edeceğimiz etkinliklerden biri.













Parmaklar ve kollar çalıştı, hissetti, dokundu, boyadı, inceledi. Eğlendik, güldük, kirlendik. Yenmesinde sakınca olmayan, yaş aralığı çok geniş, az malzemeli çok başarılı bir duyusal oyun.

Hala oturuyor musunuz?














0 Yorum Yaz “Folyo Boyama