Son Haberler

DOĞAL TONİK

TONİK:

En doğal, kullanımı en kolay, en ucuz, en kestirme çözüm Gül suyu. Ama hakiki gül suyu olacak, esanslı gül suyu olmayacak. Aktarlarda satılan bir çok gül suyu, bildiğimiz su içerisine katılan gün esansı, koku yani. Diğerleri ise gülün işlemden geçirilip süzülmesiyle yapılıyor. Esans olmayan bir birçok marka var:

*Gülbirlik 200 ml 8tl
*Rosense 200 ml 8tl
*Doga essence 200 ml 12,5 tl
*Akita 200 ml 20 tl
*Gulsha 200 ml 45 tl+kargo.....

Bunların içerisinde sadece Akita ve butik olarak bakır kazanlarda üretilen Gulsha'da gül suyu haricinde gül yağı da var. Gül suyundan elde edilen gül yağı, gül suyunun içerisinde kaldığı için fiyat pahalı. Ama gül yağının 50 ml 250 tl civarı olduğu düşünülürse, aslında içerisinde gül yağı olanını tercih etmek daha mantıklı bir hal alıyor fiyat açısından. Zaten çok uzun süre kullanılıyor. Tavsiye olarak, fısfıslı şişeye doldurun, temizledikten sonra serin serin yüzümüze 2-3 kez fısfıslayın. Yağlı bir cilde sahipseniz içerisine 7- 8 damla lavanta esans yağı atabiliriz.

Ben resimde görüldüğü üzere Gulsha kullanıyorum.



      Lavanta yağı iki şekilde: lavanta esans yağı ve lavanta yağı. Aradaki fark nedir dersek, esans, lavanta tohumunun özüdür. Şişenin tamamı özdür. Sadece ismi lavanta yağı olan ise, lavantanın yağ içerisinde bekletilip yağın içerisine bıraktığı kadarıdır. ( içerisinde tutulan yağın nasıl bir yağ? ayçiçek yağı, hatta gres yağı bile kullanılmış olabilir, piayasa tilkilikte sınır tanımıyor.) Esans yağ olarak Melvita markasını, yağ olarak da ipek hanımın lavanta yağını tavsiye ederim.( Melvita yı kullanmadım ama çokça iyi geribildirim almış bir marka)

                     Küçük bir şişede geliyor. Ben daha ziyade parfüm olarak kullanıyorum
                                                  Melvita Organic lavanta yağı


Ayrıca her gün maden suyunu ( soda değil ) buz posetine koyun, buzlukta donsun. Cildi temizledikten sonra, bir adet kopartıp, bitene kadar yüzümüzde buzluyken gezdiriyoruz .


Haftada 2 kez bildigimiz elma sirkesini (tabiki marketlerde satılanlardan değil) 1-1 oranda karıştırıp pamukla yüzümüzü siliyoruz, leke açar. Sildikten sonra güneşe çıkmayın sakın:)


KONUYLA İLGİLİ BKNZ




Etiketler


0 Yorum Yaz “DOĞAL TONİK